NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
06.03.2019

Volksvagen na 89. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi

Četiri svetske premijere pružaju snažne i naelektrisane detalje.
Volkswagen AG

Volksvagen će na 89. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi od 7. do 17. marta predstaviti najmanje četiri svetske premijere. Ova četiri modela će istaći dve teme:

električnu mobilnost i performanse.

ID. BUGGI pokazuje novi aspekt modularne matrice električnog pogona (MEB). Svojim čistim dizajnom, konceptni automobil je moderna interpretacija ikone - legendarnog kalifornijkog Bagija. Prijatno, otvoreno, ekološko, high-tech letovanje na plaži i gradu. Reinkarnacija automobilskog stila sa visokonaponskom baterijom integrisanom u pod vozila.

Udobna, digitalna i bolje povezana nego ikada ranije, osma generacija Passata je najnovija verzija najuspješnijeg modela na svetu. Plug-in hibridni model, Passat GTE, sada ima značajno prošireni električni domet i može se voziti kao vozilo bez emisije u kratkim vremenskim periodima.

T-Roc-ova linija proizvoda, koja je postigla uspeh kada je lansirana 2017. godine, dobija novi top model - T-Roc R. Model je visokoučinkovita varijanta kompaktnog crossover-a sa jedinstvenim sportskim dizajnom i iymenjenim prednjim i zadnjim delovima - progresivna kombinacija performansi, načina života i velike svakodnevne upotrebljivosti. T-Roc R je razvio Volksvagen R i testiran je na lokacijama kao što je legendarni Nurburgring. Ovaj motor pokreće četvorocilindrični TSI motor zapremine 2,0 l, snage 221 kV / 300 PS i obrtnog momenta od 400 Nm.

Sa 900 Nm, Touareg V8 TDI ima nivo obrtnog momenta koji se može uporediti sa vrhunskim sportskim automobilima. On je na prvoj poziciji među moćnim nemačkim dizel motorima sa snagom od 310 kV / 421 KS dok istovremeno nudi visok nivo komfora zahvaljujući standardnom vazdušnom ogibljenju. Novi, osmocilindrični visokotehnološki motor zadovoljava zahteve standarda emisije Euro 6d-TEMP.